Fem saker att göra i Småland

Funderar du på att besöka Småland inom en snar framtid? Kul! Det finns massor av saker att se och ställen att uppleva och besöka här. Här är fem tips på saker att göra under ett besök i Småland.

Svårt att bestämma dig för om du ska besöka Norrköping eller spendera helgen någonstans i Småland? Då vill vi uppmana dig till att välja Småland denna gång. Här finns en massa saker att se, uppleva och göra, och det är något som Dagens Nyheter håller med om. I tidningen har man nämligen tipsat om tio saker man kan göra i landskapet, och vi har valt ut fem punkter från deras lista ser ut som följer:

  1. Astrid Lindgrens värld, i Vimmerby – här kan du i samma veva besöka Emils hemstad Katthult, ta en sväng förbi de busiga barnen i Bullerbyn och sedan träffa Ronja vid Mattisborgen. Eller varför inte mysa i vackra Junibacken med Madicken och Lisabeth? Hela Astrid Lindgrens värld är befolkad av skådespelare så besöket blir lika roligt för stora som små.
  2. Lessebo handpappersbruk, i Lessebo – här visas papperstillverkning varje vardag under hela sommaren, en kul utflykt för den äldre delen av familjen.
  3. Virserums konsthall, i Viserum – för dig som vill kultivera dig även under ledigheten rekommenderas varmt ett besök här i konsthallen, utställningarna varierar säsongsvis så kolla alltid upp detta innan besöket eller låt dig överraskas genom att ta ett spontanbesök!
  4. Trähusen i Eksjö – se hur det såg ut runt om i Småland förr i tiden genom att besöka det bevarade området med trähus längs det medeltida gatunätet norr om Stora torget och se även officerarnas trävillor som ligger i kvarteren som är från slutet av 1800-talet.
  5. Tjusts skärgård, utanför Västervik – hyr en kanot, kajak eller jolle och upptäck de oexploaterade öarna i skärgården här, passar lika bra som familjeaktivitet som att göra på första dejten.