Olika sätt att resa på

Många är ressugna när det nya året har tagit fart. Vad ska du tänka på när du är sugen på att resa ensam, eller om du snarare ska resa med barn? Med eller utan flyg.

Att resa är att vara en medborgare av världen och se saker på riktigt, inte genom skärmar. Med Cavalet resväskor är du redo för att ta dig an äventyret, på ett kostnadseffektivt och tryggt sätt. Vad mer finns det att tänka på?

Resa själv – är du sugen?

Ibland kan varken kompisar eller familj resa och du som är sugen på en tripp får helt sonika vänta. Men, det behöver inte vara så. Du kan faktiskt resa ensam också. I en artikel i Metro går det att läsa om de tips för dig som funderar på att resa på egen hand. Det kan kännas stort, ensamt och lite läskigt, men blir oftast spännande och lärorikt. Några råd är att testa, om du känner dig redo. Du kan börja med en helg någonstans, det behöver inte vara längre än så. Om möjligt kan du hitta en kontaktperson att få tips av eller kanske en kompis kompis som bor där du ska och som kan visa dig runt? Det är en trygghet att veta att det finns någon i staden att kontakta, särskilt om något skulle krisa.

Resa med barn

Ska du i stället ut på en resa med barn? Om du har små barn krävs det en del extra förberedelser. Det är för att resan ska bli så säker och bekväm som möjligt, inte minst om du reser långt bort. När du bestämmer resmål är det bra att tänka på att du och barnet kan utsättas för en ökad smittrisk och därför bör du se över vaccinationer som kan behöva göras. Ta med ett reseapotek och reseförsäkring som gäller för hela resan. Anpassa även resan efter barnets ålder och behov, inte efter dina. Mer råd för dig som reser med mindre barn, här.