Tågluffa smidigt genom Sverige

Tågsemester har de senaste åren fått ett rejält uppsving i och med den klimatdiskussion som pågår runt om i världen. Allt fler väljer att ta tåget istället för flyget under sin semester, både för resor inom Sverige och utanför.

Numera går det relativt smidigt att ta tåget genom Sverige och vidare ut i Europa tack vare utbyggnation av järnvägen, utökade tidtabeller och smidigare kommunikation. Efterfrågan på tågresor ökar stadigt för varje år. Enkelheten har givetvis gjort sitt för att tågluff ska bli populärt, bara du har en tålig resväska och en biljett så kommer du långt.

Så packar du inför tågluff

Det viktigaste med din packning är att den är lätt. Har du ett hum om hur länge du blir borta och vad du planerar att göra förenklar det packningen något. Det viktigaste är annars mobil, mobilladdare och pengar. Tågluffar du inom Sverige behöver du inte tänka på pass, något som du måste ha med dig om du fortsätter ut i Europa.

”Andra alternativ, om du gillar att planera lite mer, är att du antingen köper ett tågluffarkort eller helt enkelt köper en biljett i taget.”

Olika sätt att tågluffa

Beroende på hur du är som person finns det olika sätt att genomföra en tågluff. Antingen kan du köpa en färdig paketresa där du inte behöver planera så mycket själv, detta är ett bra alternativ om det är första gången du ska ge dig ut på en tågluff. Andra alternativ, om du gillar att planera lite mer, är att du antingen köper ett tågluffarkort eller helt enkelt köper en biljett i taget. Tågluffarkort finns för både Sverige och Europa och innebär att du under en viss period får åka så mycket tåg du vill på vissa sträckor. Du kan då ta en dag i taget och välja vart du vill åka och hur länge du vill stanna på varje ställe.