Lämna Småland för en helg

Östergötland har slagit rekord ytterligare ett år när det gäller besökssiffrorna från förra året. Detta betyder att länet uppfyller besökarnas förväntningar där städerna i länet erbjuder alla möjliga aktiviteter och evenemang, speciellt under sommarhalvåret. Lämna Småland för en helg och unna dig ett besök i Östergötland i sommar.

Ibland kan det vara lite långtråkigt att spendera månadens alla helger i en och samma stad. Det är roligare att vidga vyerna, ta bilen eller tåget och sedan bo över någon annanstans. Allt för att få en liten semesterkänsla som alla mår bättre av. Man behöver inte åka långt för att koppla av och tänka bort vardagen. Åk iväg och njut av god mat, aktiviteter och fina hotellrum.

För att underlätta resandet är det smart att välja en närliggande stad. Som smålänning, varför inte välja att resa till Norrköping, Jönköping eller Linköping? Det finns mängder av roliga saker att göra nu till våren och sommaren både för familjer och som par. Östergötland har även för 13:e året i rad slagit rekord med besökssiffrorna i länet. Detta betyder att städerna håller hög turistvänlighet.

Med fler hotell och fler övernattningsmöjligheter tar vi nu sikte på att passera en halv miljon gästnätter under 2017 – Susanne Fredriksson, chef för besöksnäring och turism på Visit Östergötland.

Tips på aktiviteter i andra städer

Sommar i Norrköping betyder Bråvalla festivalen. Nya artistsläpp avslöjas varje vecka och stjärnor från världens alla hörn kommer för att underhålla sina fans. Som barnfamilj kan du istället välja att ta en heldag på Kolmården som öppnar sin park den 14 april i år.

Är det istället Jönköping som frestar inför sommaren är det läge att hitta en plats på Vätterns södra strand och samtidigt njuta av stadslivet under kvällstimmarna. I sommar kommer även Europas största airsoftbutik att öppna i staden, vilken kommer vara värt ett besök för den som är intresserad av branschen.

Om du istället väljer att besöka Linköping i sommar kommer Putte i parken att arrangeras i Linköping i juni. Putte i parken är ett säkert kort för alla sällskap och åldrar. Annars är en kryssning på Göta kanal en populär aktivitet som är ett måste om man besöker staden.